Call of Duty: Modern Warfare 3

Inleiding

Call of Duty: 'Modern Warfare 3' is alweer het achtste deel uit de reeks en is de opvolger van Call of Duty: Modern Warfare 2. Het spel werd met behulp van Infinity Ward, Raven Software en Sledgehammer Games ontwikkeld door het befaamde Treyarch. Call of Duty 'Modern Warfare 3' is een first-person-shooter wat uitgebracht is door Activision op 8 november 2011.

De Campagne

De Campagne van 'Modern Warfare 3' gaat verder waar die van Modern Warfare 2 ophield. De helden 'Soap' en 'Price' bevinden zich in slechte staat en de Russische aartsvijand 'Makarov' loopt nog steeds vrij rond. Het duurt daarom ook niet lang voordat het paar weer op jacht gaat over de gehele wereld. Missies zullen voornamelijk worden gespeeld in achtergebleven buitenposten, alhoewel de meest opvallende conflicten zullen plaatsvinden in steden als New York, London en Parijs. Geen één locatie in 'Modern Warfare 3' is meer veilig en de annihilatie die voorkomt in de campagne is visueel werkelijk fenomenaal in beeld gebracht.

De indrukwekkende landschappen zorgen voor meer impact tijdens het spelen van de campagne. Gedurende de missies zul je luchtsteun kunnen opvragen, on-voet vuurgevechten doorstaan en intense voertuig achtervolgingen kunnen beleven. Door toevoeging van al deze elementen is de campagne van 'Modern Warfare 3' erg opwindend voor menig liefhebber van het first-person-shooter genre.

Net als bij de voorgangers van 'Modern Warfare 3' heeft de campagne weer een paar visuele trucjes achter de hand om je werkelijk te laten schreeuwen van opwinding. Een vlucht die fout loopt en de intense achtervolgingen door de straten van Parijs zijn werkelijk hoogtepunten in de campagne.
Enige minpunt waarnaar iedere 'Modern Warfare' naar streeft, zijn de spectaculaire onverwachte situaties die voorkomen in de missies. Echter word er door menig liefhebber van het genre 'het onverwachte, wel degelijk verwacht'. Desondanks zal dit niet de pret voor je bederven.

Spec-Ops Mode

De campagne van 'Modern Warfare 3' is als het ware een magnifieke 'Roller-Coaster rit' die in combinatie met het verhaal perfect tot stand komt. Afhankelijk op welke moeilijkheidsgraad je de campagne begint, zul je de gehele campagne in zo'n vijf uur uitgespeeld hebben. Mocht u hierna naar meer actie streven, dan introduceert 'Modern Warfare 3' een gloednieuwe 'Spec-Ops Mode' met zo'n zestien gloednieuwe één-persoon-missies. Waaronder het begeleiden van verzet-strijders door een groot vijandelijk leger in een 'Juggernaut-pak'.

Hoewel de langste missies uitgespeeld kunnen worden binnen tien minuten, zorgt de variabele moeilijkheidsgraad voor een langere replay-waarde en meer uitdaging dan een gemiddelde gokkasten game. De Spec-Ops Mode bevat overigens ook een gloednieuwe 'Survival Mode' die meer mogelijkheden bied omtrent het doden van je vijanden. Tevens beschik je nu over een Spec-Ops profiel waarmee je dus hoger op dient te komen. Naarmate je hoger op komt in niveau, zullen er Weapons, Weapons-Attachements en andere apparatuur vrijkomen.