Call Of Duty: 'Black Ops' - Multiplayer

De Multiplayer

Als je de campagne eenmaal hebt uitgespeeld zul je genoeg replay-waarde beleven in de competitieve multiplayer van 'Black Ops'. De multiplayer van Call Of Duty is één van de redenen waarom menig spelers zo enthousiast zijn over Call of Duty: 'Black Ops'. De Online Multiplayer van 'Black Ops' is te spelen met een maximum van 18 speler in een Map.

Gedurende het spelen van de multiplayer verdien je Experience-Points (ervaring-punten) die je nodig hebt om hogerop te komen. Er zijn namelijk vijftig verschillende niveaus die je allemaal dient vrij te spelen. Het is daarbij zaak om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens het spelen van de multiplayer om zo alle vijftig 'Levels' te behalen. Na het behalen van de vijftig 'Levels' sta je tegenover een moeilijke keuze om verder te gaan op de befaamde 'Prestige Mode'. Dit houd als het ware in dat je weer helemaal overnieuw moet beginnen op Level één. Echter zijn hier nieuwe opties en accessoires te verdienen die je uitsluitend op Prestige Mode kunt vrijspelen. Ook zullen je tegenspelers kunnen zien op wat voor Prestige Mode je speelt. 'Black Ops' telt in totaal veertien verschillende Prestige Modes.

Het belangrijkste nieuwe element van de 'Black Ops' multiplayer is de toevoeging van valuta. Bij het vrijspelen van ieder niveau worden er wapens en 'Black Ops'-valuta ter beschikking gesteld. Met deze valuta kun je nieuwe Weapons, Perks, Killstreaks, Attachements en dergelijke accessoires aankopen. De meeste Perks, Weapons, Attachements, Killstreaks en dergelijke apparatuur zijn in een vroeg stadium beschikbaar. Ook zijn er vernieuwingen omtrent het aanpassen van jou  personage, zoals het aanbrengen van gezicht-verf, spelers-kaarten en de mogelijkheid om je eigen logo te creëren.

Verder kent Call of Duty: 'Black Ops' twee nieuwe elementen, namelijk het aangaan van contracten en de zogenaamde 'Wager-Matches'. Het aangaan van een contract houd eigenlijk in dat je een bepaald doel moet behalen tijdens het spelen van een Match. Als je een contract wilt aangaan moet je eerst een dergelijk bedrag betalen, mocht u dan het contract behalen binnen de gestelde periode, dan word dit bedrag een aantal keren verdubbeld. Om een voorbeeld te noemen; als je 50 punten betaald voor de 'Stab-A-Guy-In-The-Back' contract en je behaalt het, verdien je 100 punten. Hoe moeilijker het contract is, hoe hoger de uitbetaling is.

Als contracten worden gezien als spelen tegen het huis, dan zijn 'Wager-Matches' als het ware gokken tegen andere spelers. Je betaalt een toegang van 10, 1.000 of 10.000 punten, afhankelijk van hoeveel je te besteden hebt. In deze Wager-Matches krijg je de meest unieke speltypes die 'Black Ops' te bieden heeft zoals de Gun-Game, Sticks and Stones, One in the Chamber en Sharpshooter. Wager-Matches worden zo intens als maar zijn kan en bieden grote veranderingen ten opzichte van de bekende hectische vuurgevechten in de 'Black Ops' multiplayer.

Zombie-Mode

Het fenomenale element 'Zombie-Mode' wat oorspronkelijk komt uit de voorganger 'Call of Duty: World at War' is ook terug te vinden in 'Call of Duty: Black Ops'. Echter met een aantal nieuwe opties, karakters en omgevingen. Het is hierbij de bedoeling dat je zolang mogelijk in leven blijft met het behalen van zoveel mogelijk punten. Nieuwe omgevingen waaruit je kunt kiezen zijn een bioscoop uit de Tweede Wereldoorlog waarin je strijd tegen zombies en demonische honden en de nieuwe map 'Five' die zich afspeelt in het Pentagon van Amerika. Op deze Map speel je met karakters zoals 'Richard Nixon', 'John F. Kennedy', 'Fidel Castro' en 'Robert McNamara'.

Verder zijn er een aantal nieuwe 'Perks' beschikbaar tijdens het spelen van Zombie-Mode, namelijk; Quick Revive, Speed Cola, Jugger-nog, Double-Tap-Rootbeer en Mule-Kick. Overigens is er op iedere Map een 'Pack-a-Punch Machine' aanwezig waarop spelers hun Weapons en Perks kunnen upgraden. De Zombie-Mode is offline te bespelen met twee spelers (split-screen) en online met een maximum van vier spelers. Wedden dat je dit een leuke feature vind?!

Tot slot

Door de vele vernieuwingen en toevoegingen heeft 'Black Ops' de reeks naar een duizelingwekkende nieuwe hoogte gebracht. 'Black Ops' is op vele punten een uitstekend spel en is door de nieuwe Modes, de nieuwe spannende missies en de levendige competitieve Multiplayer werkelijk de beste uit de gehele 'Call of Duty' reeks. De mogelijkheid om coöperatief missies te spelen, lokale concurrentie aan te gaan en het spelen van de online Multiplayer creëren nieuwe vormen van entertainment voor alle liefhebbers omtrent first-person-shooters.