Call Of Duty: 'Black Ops'

Inleiding

Call of Duty: 'Black Ops' is de opvolger van 'Modern Warfare 2' en is alweer het zevende deel uitgebracht in de reeks. Het is een first-person-shooter die ontwikkeld is door het befaamde 'Treyarch'. Overigens is het spel uitgegeven door het bedrijf 'Activision' op 9 november 2010.

De Campagne

De Single-player campagne speelt zich grotendeels af tijdens de Koude Oorlog met locaties als Cuba, Rusland en Vietnam. Jij speelt als lid van een ultrageheime groep die op avontuurlijke wijze rondreist in het spel. Je dient de puzzel op te lossen die jouw ontvoerders proberen in elkaar te zetten. Elke missie die je speelt in 'Black Ops' is een herinnering van jouw personage, naarmate je de missies vrij speelt zullen jouw ontvoerders de puzzel weten te ontrafelen. Overigens zijn de verhoor-gesprekken niet lineaire aan de verloop van tijd gedurende het spelen van de missies.    

Een dramatisch hoogtepunt in het spel is de ontsnapping in de brute Sovjet gevangenis. Verdere missies zullen zich afspelen rondom front-line conflicten, stedelijke vuurgevechten en bergachtige invallen. De omgevingen van de missies zijn rijk gedetailleerd en beschikken over grafisch sublieme effecten.

In aanvulling op on-voet actie word er ook gebruik gemaakt van een aantal voertuigen om de missies te behalen. Soms beleef je de actie in het perspectief van de schutter en een andere keer ben je de chauffeur van een voertuig. De overschakeling van on-voet actie naar de voertuigen is werkelijk fenomenaal in elkaar gezet. Afhankelijk van welke moeilijkheidsgraad je de campagne speelt zul je 'Black Ops' in zo'n 6 uur uitgespeeld hebben.